Brændende kærlighed med masser af grøntsager
SPONSORERET indhold

Brændende kærlighed med masser af grøntsager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klassiker på den seje måde. Med masser af sprøde rødbeder, lidt sprød bacon, og en bunke bløde rødder. Det hele varmet godt op af den spicy harissa.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
29. jan. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
Brændende kærlighed til 4 personer

Ingredienser

Det skal du bruge til at lave brændende kærlighed med ekstra meget grønt:

600 g knoldselleri
1 kg pastinak
1 kg bagekartofler
2-3 spsk smør
3-4 spsk olivenolie
salt
3 rødbeder, gerne også stribede
2-3 håndfulde rucola
lidt balsamicoeddike
150 g bacon, i tern
2 tsk harissa
2-3 spsk olivenolie
2-3 spsk citronsaft

Sådan laver du brændende kærlighed med ekstra meget grønt:

  1. Skræl rødderne, og skær dem i meget store klodser. Kog dem i usaltet vand, til de er helt møre.
  2. Dræn vandet fra dem, og kom dem tilbage i gryden. Lad dem dampe tørre under låg. Mos dem med et piskeris eller en kartoffelmoser. Pisk smør, olivenolie og salt i.
  3. Skræl imens rødbederne, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Kom dem i isvand, og sæt dem i køleskab til servering. Dryp dem godt af, og vend dem med rucola og eddike lige inden servering.
  4. Rist baconen sprød på en varm pande. Dryp den af.
  5. Rør harissa med olivenolie og citronsaft, og anret mosen med bacon, beder og harissa, og server straks.

PRØV OGSÅ: Stegte nudler med kål og svampe

Anbefalet til dig