Brunede kartofler
Foto: Line Thit Klein | Brunede kartofler
ALT for damerne

Brunede kartofler

Brunede kartofler

En klassiker, der stiller krav til kokkens opmærksomhed. Men brunede kartofler er slet ikke så svært at lave, hvis bare du er opmærksom på panden, mens sukkeret smelter og bliver til 'karamel'. Se her, hvordan du laver brunede kartofler:

Af Pernille Skjødt 12.dec.2016 Mad

40 MIN.

Brunede kartofler til ca. 6 personer

700-800 g kogte, pillede små kartofler
5-6 spsk sukker
2 spsk smør
evt. lidt frisk citrontimian.

Sådan laver du brunede kartofler

1. Kom de kogte kartofler i en sigte, overhæld dem med lidt koldt vand, og lad vandet løbe fra. (kartoflerne skal være let fugtige af vand på overfladen, når de kommes på panden – men ikke for våde.

SE OGSÅ: Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg

2. På den måde hænger det smeltede sukker bedre ved kartoflerne, når de karamelliseres på panden. Smelt sukkeret på en pande ved jævn varme, til det er gyldenbrunt. Tilsæt smørret, og rør i det med en træske, så det samler sig til en jævn masse.

SE OGSÅ: Kalkun med 'stuffing' og sauce

3. Tilsæt de kogte kartofler – pas på – det kan godt sprutte. Rør eller sving forsigtigt kartoflerne rundt i karamellen i 10-15 min., til de er sukkerbrunede og lækre. Anret kartoflerne i en skål, og drys dem evt. med lidt frisk citrontimian.

 

SE OGSÅ: Flæskesteg med sprød svær

Læs alt om julemad Tilbehør
Henter...