Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 1 time
Ingredienser:
1 appelsin (økologisk)
75 g sukker
¾-1 kg faste blommer
Dej:
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
75 g mandelmel
¼ tsk. salt
100 g smør
150 g muscovadosukker (eller farin)
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
1½ dl kærnemælk (eller mælk)
Tilbehør:
cremefraiche (eller piskefløde)
- Vask appelsinen, riv skallen, og pres saften. Kog skal, saft og sukker i en lille gryde, til det bliver sirupsagtigt – ca. 5 min. Lad det køle af.
- Vask blommerne, udsten dem, og skær dem i både. Vend dem sammen med appelsinsiruppen.
- Dej:
Sigt mel og bagepulver, og bland det med mandelmel og salt. - Pisk smør og muscovadosukker cremet. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk vaniljesukkeret i. Pisk det luftigt i 1 min. med en håndmikser.
- Vend skiftevis melblanding og kærnemælk i dejen.
- Dæk bunden af en springform (22-24 cm) med bagepapir, og smør den indvendige kant med lidt smør. Læg blommerne tæt i bunden af formen, og gem lidt appelsinsirup til at pensle overfladen med.
- Fordél dejen over blommerne, og stil formen på en bageplade med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 50-60 min. Tjek med en trætandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den hvile i formen 8-10 min.
- Løsn kagen fra formens kant med en kniv. Åbn formen, tag ringen af, og vend kagen ud på et fad. Pensl overfladen med den resterende appelsinlage, og servér med cremefraiche.