Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 18 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
350 g flanksteak (eller hakket oksekød)
1 spsk hele peberkorn (gerne blandet sort, hvid, grøn, szechuan)
salt
olie og smør til stegning
1 skalotteløg (finthakket)
evt. et fed hvidløg (finthakket)
½ dl rødvin
1 dl bouillon
3 spsk cremefraiche 38%
1-2 tsk dijonsennep
Endvidere:
2 burgerboller
brøndkarse eller rucola
- Vend kødet i knuste peberkorn og drys med salt.
- Brun det på en pande med lidt smør og olie.
- Skru ned til middelvarme og steg videre 4-5 min. på hver side. Tag kødet af panden og hold det varmt.
- Steg skalotteløg og hvidløg på panden og tilsæt rødvin. Kog det næsten væk og tilsæt bouillon.
- Kog det igennem og tilsæt cremefraiche og sennep.
- Kog det cremet og smag til med salt og peber.
- Skær kødet i tynde skiver og anret i ristede boller med sovs og brøndkarse eller rucolasalat.