Burgerboller
SPONSORERET indhold

Burgerboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
19. apr. 2012 | Opskrift | Hjemmet
(12 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 15 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
50 g smør
2½ dl mælk
1 dl vand
25 g gær
1 spsk sukker
2 tsk salt
1 tsk stødt kardemomme
1 æg
ca. 600 g hvedemel
1 æg til pensling
sesamfrø

  1. Smelt smørret og tilsæt mælk og vand, så væsken kommer under 37 grader.
  2. Rør gæren ud i væsken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og sammenpisket æg.
  3. Rør melet i dejen og ælt den godt igennem. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
  4. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker. Form dem til boller og læg dem på 2 bageplader med bagepapir.
  5. Tryk dem flade og lad dem hvile, mens ovnen bliver 200 grader (varmluft).
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
  7. Bag dem 12-15 min. og lad dem afkøle på en rist.