Butterdejstærte med svampe
SPONSORERET indhold

Butterdejstærte med svampe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Når det skal gå stærkt, er det lækkert med en tærte, og du kan variere fyldet alt efter sæson.

Af: Ditte Ingemann Foto: Fra Ditte Ingemanns bog "Mit Grønne Køkken"
08. jan. 2016 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

4 plader butterdej, let optøede
1 sammenpisket æg

Fyld:
100 g revet ost, gerne en lagret ost
6 spsk creme fraiche
2 æg
300 g svampe, fx kantareller, champignoner, østershatte
2 rødløg
1 spsk smør
frisk timian

Sådan gør du: Rul to plader butterdej ud på et meldrysset bord. Læg pladerne, så enderne overlapper hinanden, og rul ikke dejen for tyndt ud. Buk kanterne en smule op hele vejen rundt, og læg butterdejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag med de to sidste plader butterdej, så der i alt bliver to tærter. Pensl dejen med sammenpisket æg, og bag tærtebundene ved 200 grader, varmluft, i ca. 10 minutter. Rør revet ost, creme fraiche og æg sammen i en skål, krydr med salt og peber.
Skær svampene ud i mindre stykker, og hak løg groft. Svits det på en varm pande i smør, indtil det bliver blødt og gyldent. Krydr med frisk timian, peber og salt. Tjek efter 15 minutter: Hvis tærtebundene er hævet i midten, så pres dem lidt ned, så der bliver plads til fyldet. Hæld ægge-osteblandingen i bundene, og fordel svampeblandingen ovenpå, og bag tærterne igen i 8-10 minutter, eller indtil fyldet har sat sig, og tærterne er gyldne og sprøde.