Sandwich
SPONSORERET indhold

Byens bedste sandwich

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker sandwich fyldt med gode sager - perfekt til frokost.

Af: Sarah Britton
04. sep. 2015 | Opskrift | Fit living
1 stk.

Ingredienser

1 stor fuldkornssurdejsbaguette
koldpresset olivenolie, til at stænke med

100 g kalamataoliven, udstenet
1 lille rødløg, i skiver
30 g kapers
1 stor tomat, i skiver, eller 1 håndfuld cherrytomater, i halve
1 rød peberfrugt, i skiver
1⁄2 agurk, i skiver
evt. spirer: radise, lucerne og kløver
1 håndfuld friske basilikumblade
fint havsalt og friskkværnet sortpeber

Solsikke-tun-salat:
200 g solsikkekerner
2 spsk noriflager
2 spsk friskpresset citronsaft
2 tsk æblecidereddike
2 tsk ahornsirup eller honning
2 spsk koldpresset olivenolie
3 spsk klippet frisk dild
2 forårsløg
30 g kapers
salt, sort peber

SÅDAN GØR DU: Kom solsikkekernerne i en mellemstor skål, dæk dem med nogle centimeter vand, og kom 11⁄2 spsk havsalt i. Sæt dem til side, og lad dem trække i mindst 4 timer eller natten over. Hæld vandet fra de udblødte solsikkekerner, og skyl dem godt. Kom dem i en foodprocessor, og tilsæt noriflager, citronsaft, eddike, ahornsirup og olivenolie. Blend, til du har en ujævn pasta, ligesom tunsalat.

Kom salaten i en stor skål, og vend dild, forårsløg og kapers i. Tilsæt det sidste salt og friskkværnet sort peber. Skær baguetten op på langs, og stænk de skårne flader med masser af olivenolie. Smør solsikketun på den ene halvdel, og læg oliven, løgskiver og kapers ovenpå. Læg tomat, rød peber, agurk, spirer og basilikum på den anden halvdel. Stænk med mere olivenolie, og drys med salt og peber.
Tryk de to sandwichhalvdele godt sammen, og skær sandwichen ud i fire. Disse sandwich holder sig godt og bliver faktisk bedre, når de har trukket i nogle få timer.