Cafetærte med gulerødder
SPONSORERET indhold

Cafetærte med gulerødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gulerødder er sunde og giver både god smag og flot farve til dit bagværk, så nyd dem i dit hjemmebagte brød samt i boller og kager.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
26. sep. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
8-10 personer

Ingredienser

Mørdej:
125 g smør
175 g hvedemel
2 spsk. sukker
1 æggeblomme
Dej:
2 æg
1 dl olie
100 g sukker
75 g brun farin
225 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
225 g fintrevet gulerod
75 g hakkede valnødder
2 tsk. revet usprøjtet citron- el. appelsinskal
Flødeostglasur:
4 spsk. blødt smør
6 spsk. flødeost
5 dl flormelis
Pynt:
evt. revet usprøjtet citron- el. appelsinskal

  1. Smuldr smørret i hvedemel og sukker. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (24 cm i diameter) hermed.
  2. Pisk æggene, til de er skummende. Pisk olien i. Pisk sukker og farin i. Sigt mel, bagepulver og kanel i dejen, og vend det i. Bland gulerod, valnødder og citronskal i.
  3. Kom dejen i tærteformen, og bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i dejen, hænger der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen.
  4. Pisk smør og flødeost sammen, og pisk flormelis i. Fordel glasuren på kagen.
  5. Pynt evt. med revet citronskal.