Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30-40 min.
50 g hvedemel
125 g flormelis
1 æg
1 æggeblomme
½ vaniljestang
20 g smør + lidt til formene
2 spsk. brun rom
¼ l mælk
Tilbehør: evt. et drys flormelis og solbær- eller brombærsyltetøj
- Bland mel og flormelis. Pisk æg og æggeblomme i melblandingen med kornene af vaniljestangen.
- Varm mælken til kogepunktet med den tomme vaniljestang, tilsæt smør, og lad det smelte. Lad blandingen køle lidt af, og tilsæt rom.
- Rør halvdelen af mælken i melblandingen. Pisk godt, tilsæt resten af mælken, og rør dejen til ensartet konsistens.
- Fyld dejen i smørsmurte forme (ca. 5 cm i diameter, evt. muffinforme).
- Sæt kagerne i ovnen ved 225 grader i 10 min. Skru ned til 175 grader, og bag i ca. 30 min. mere, til kagerne er faste. Vend dem ud af formene. Nyd kagerne lune og friskbagte, evt. med et drys flormelis og syltetøj.