Opskrift på caponata
SPONSORERET indhold

Caponata

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Caponata kan bruges som tilbehør til mange forskellige retter - f.eks. til dejlige pastaretter, til fisk eller i sandwiches.

Af: Anders Christophersen, Branko, Erik Söderberg, Scarpetta/Cofoco
29. jun. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
9

Ingredienser

2 auberginer

2-3 røde snackpeberfrugter, skåret i ringe

1-2 rødløg, skåret i både

2-3 modne tomate (gerne San Marzano, skåret i grove tern)

3-4 springløg, delt på langs

3-4 fed hvidløg, grofthakket

100 g abrikoser og rosiner, udblødt i lunkent vand, grofthakket

100 g ristede mandler eller pinjekerner, grofthakket

1-2 spsk citronsaft

2-3 spsk olivenolie

salt og peber

1 lille bundt basilikum, til pynt.

Sådan laver du caponata

Skyl alle grøntsager grundigt under koldt vand.

Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs og grill dem på en grillpande, hold dem lune.

Varm olivenolien op på en pande sammen med hvidløget. Tilsæt rødløg steg nænsomt. Tilsæt peberfrugterne og de steg dem let møre. Nu er det tid til at tilsætte springløgne og til sidst kommes tomaterne på.

Smag til med salt, peber og citronsaft og tilsæt abrikoser, rosiner og de ristede mandler.


Anrettes oven på de lune aubergineskiver og pyntes med basilikumblade.


Spis gerne caponata til en lækker porchetta