Cappuccino-cupcakes
SPONSORERET indhold

Cappuccino-cupcakes

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
10. apr. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
14-16 stk.

Ingredienser

150 g blødt smør
150 g sukker
korn af en stang vanilje
100 g hakket hvid eller mørkchokolade
2 æg
1 dl god stærk kaffe
½ dl fløde
250 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Fyld af kaffecreme:
1½ dl vand
200 g sukker
3 blade husblas
2 spsk. nescafé-pulver
150 g blødt smør
2 dl piskefløde

  1. Pisk smør, sukker og vanilje sammen. Rør chokoladen i. Pisk et æg i ad gangen. Rør lunken kaffe, fløde, hvedemel og bagepulver i.
  2. Kom dejen i 12-14 muffinforme. Bag dem ca. 25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl kagerne.
  3. Pisk smørret luftigt med en håndmixer. Pisk sukkerlagen, som nu er lidt geléagtig, i lidt ad gangen til en luftig masse. Pisk fløden til skum, og vend det i kaffemassen. Køl cremen et par timer tildækket i køleskab. Fordel cremen i marengsens fordybning. Sigt kakaopulver over. Pynt evt. med lidt flødeskum og mynteblade.
  4. Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle. Pynt kagerne med cremen. Pynt med et drys sigtet kakaopulver.