Carpacciosalat
SPONSORERET indhold

Carpacciosalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
23. sep. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
4-6 personer

Ingredienser

600 g kalvekam med en tynd fedtkant
salt, peber
Desuden:
200 g grønne bønner
75 g blandede, spæde salater
200 g cherrytomater, gerne både gule og røde
50 g parmesanost
1 agurk i tern
1 spsk. god ekstra jomfruolivenolie
flagesalt
friskkværnet peber
2 dl friske basilikumblade
Dressing:
4 spsk. god mayonnaise f.eks. Hellmanns
1 tsk. dijonsauce
1 tsk. worchestershiresauce
2 spsk. citronsaft
1-2 fed pressede hvidløg
salt, peber
Tilbehør:
italiensk brød og sorte oliven

  1. Krydr kødet med salt og peber. Snit fedtkanten. Læg kødet på en rist over en bradepande. Brun kødet i ovnen på midterste ovnribbe ca. 15 min. ved 225 gr. Steg kødet ved 160 gr., til det har en centrumstemperatur på 58 gr. Brug helst et digitalt stegetermometer. Eller steg kødet ca. 40 min.
  2. Kom kødet i en fryseegnet plastpose, og læg det i et fad. Køl det helt af i køleskab natten over. Skær fedtlaget af kødet. Læg kødet i en fryseegnet plastpose, og kom det i fryseren 2 timer. Skær kødet i meget tynde skiver med en god skarp kniv.
  3. Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
  4. Nip bønnerne, og kog dem ca. 6 min. i letsaltet vand. Kom dem i en sigte, og overbrus med koldt vand. Afdryp. Skyl salaten grundigt, og afdryp den, til den er helt tør. Fordel salaten i bunden af et fad. Læg kødet herover. Fordel tomater i halve, agurketern og bønner over. Pynt med noget af dressingen, høvlede skiver af parmesanost og olivenolie. Krydr med salt, peber og basilikumblade. Server resten af dressingen til.