'
Cæsarsalat med kylling
Foto: Columbus Leth | Cæsarsalat med kylling - en dejlig mættende salat til hele familien.
Hjemmet

Cæsarsalat med kylling

Cæsarsalat med kylling

Cæsarsalat er en lækker og fyldig salat, som sagtens kan gøre det ud for et fuldt måltid. Brug romainesalat, bacon og kylling - og lave dine egne brødcroutoner.

Af Mai Knauer 07.aug.2017 Mad

40 MIN.

Cæsarsalat til 4 personer

1 stor romainesalat
100 g bacon
2 skiver brød
1 fed hvidløg olivenolie
4 kyllingebrystfileter

Dressing til cæsarsalat:
75 g parmesan (revet)
2 æggeblommer (pasteuriserede)
2 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. citronsaft
2 ansjoser (fra glas)
2 dl olivenolie salt og peber

Pynt til cæsarsalat:
Revet parmesan

Sådan laver du cæsarsalat

1. Skyl salaten, del den i mindre stykker, og tør den forsigtigt.

2. Steg baconen på en varm pande, til den er sprød. Kom den på et stykke fedtsugende papir. Steg brødene i baconfedtet på panden med lidt hakket hvidløg, salt og peber. Skær dem i fine små terninger til salaten.

3. Kom alt til dressingen i en foodprocessor eller blender, undtagen olien, og kør den på højeste hastighed. Hæld olien langsomt i i en tynd stråle, til olien er brugt, og du har en cremet dressing.

4. Steg kyllingebrysterne på en varme pande i lidt olivenolie. Krydr med lidt salt og peber, og steg ca. 4-5 minutter på hver side. Skær kyllingen i mundrette størrelser.

5. Vend salaten med dressingen, kyllingen, revet parmesan, bacon og brødcoutoner, og servér med det samme, evt. med et godt brød til.

TIP:

Du kan undlade kyllingen, hvis du ønsker en let salat til frokost!

Henter...