Casatta-kage
SPONSORERET indhold

Casatta-kage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Italiensk dessertkage når det er bedst med ricotta og syltede citrusfrugter.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
26. jan. 2016 | Opskrift | Hjemmet
1 kage, 12 stykker

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bage-/kogetid: ca. 50 min.
Lagkagebunde (3 stk. evt. færdigkøbte):
Kage:
5 æg
150 g sukker
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
lidt blødt smør (til formen)
Syltet citronskal:
2 citroner (øko)
200 g sukker
1 dl hvidvin (eller vand)
Sukkerlage:
3 dl sukker
3 dl vand
3 skiver citron (øko)
Fyld:
500 g ricotta (italiensk friskost)
100 g mørk chokolade
100 syltet appelsinskal
100 g sukat
Marcipanovertræk:
400 g ren rå marcipan
Glasur:
2 dl flormelis
ca. 1 spsk. vand
Pynt: syltet citronskal, sukat og hvide marengskyst

  1. Kage:
  2. Pisk æg og sukker skummende i ca. 10 min. med en håndmikser. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen.
  3. Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag i ca. 20 min. ved 175 grader. Afkøl på en bagerist. Flæk kagen i 3 med en brødkniv. Læg den nederste del af kagen på et fad.
  4. Syltet citronskal:
  5. Lav strimler af det gule af citronskallen på citronerne. Brug evt. et kannelérjern. Bland citronstrimlerne med sukker, saften af citronerne og hvidvin i et ovnfast fad. Sæt det i ovnen ved 175 grader, og rør af og til i blandingen. Bag i ca. 30 min., til citronskallerne er klare.
  6. Sukkerlage:
  7. Kog sukker og vand sammen med citronskiver. Lad lagen køle af, og fjern citronskiverne.
  8. Fyld:
  9. Rør ricotta sammen med finthakket chokolade, appelsinskal, sukat og lagen fra de syltede citronskaller.