Kanelsnegle
SPONSORERET indhold

Charlies kanelsnegle

Opkaldt efter Aarstidernes kvindelige konditor Charlie, der har sit eget konditori på gården, når der er marked. Sneglene her er et af hendes glansnumre.

Foto: VKStockimages
21. okt. 2015 | Opskrift | BoligLiv

Charlies kanelsnegle
(ca. 12-15 stk.)

175 g smør
2 dl mælk
25 g gær
1 spsk. sukker
1 stor spsk. stødt kardemomme
1 æg
500-600 g hvedemel

Fyld:
3 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
250 g blødt smør
200 g rørsukker
Glasur eller mørk chokolade til pynt

1. Smelt smørret, og afkøl det. Lun mælken en smule, og opløs gæren heri.

2. Tilsæt sukker, kardemomme, sammenpisket æg og smeltet smør i den nævnte rækkefølge. Ælt melet i til sidst, og ælt dejen igennem – den skal være blød og glat, men ikke klistret. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 times tid, eller natten over i køleskabet.

3. Slå dejen ned, og rul den ud til et rektangel på ca. 1,5 cm tykkelse.

4. Rør alle ingredienser til fyldet sammen, og smør det på dejen. Rul dejen sammen til en roulade på den lange led, og skær sneglene i 2 cm’s tykkelse.

5. Kom sneglene i papir-muffinforme, eller læg dem tæt på en bageplade med bagepapir. Efterhæv sneglene i ½ time, og bag dem ca. 12 minutter ved 200 grader.

6. Pynt sneglene med glasur, eller læg et lille stykke god chokolade på hver enkelt snegl, når de kommer varme ud af ovnen, så chokoladen smelter ned i sneglen. Mums med mums på!

► SE OGSÅ: Sticky Buns - amerikanske kanelsnegle
► SE OGSÅ: 4 opskrifter på hjemmelavede snegle
► SE OGSÅ:
Lækre blåbærmazariner

Anbefalet til dig