Cheesecake opskrift
SPONSORERET indhold

Cheesecake med solbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Server cheesecake til weekendens eftermiddagskomsammen, eller servér cheesecake som en skøn dessert f.eks. sammen med marinerede bær som et friskt tilbehør.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
04. mar. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
12 stykker cheesecake

Ingredienser

Bund
150 g smør
300 g digestive kiks
smør og sukker til formen

Creme
4 blade husblas
400 g flødeost naturel
1 lime, saften og revet skal heraf
1½ dl cremefraiche 18 %
125 g flormelis
4 dl piskefløde

Gelé
3 blade husblas
3 dl solbærsaft

Sådan laver du cheesecake med solbær

  1. Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene fint (det kan sagtens gøres i hånden – ellers brug en foodprocessor, hvis du synes det er nemmere). Rør kiksene samme med det smeltede smør.
  2. Smør en springform af ca. 22 cm i diameter med lidt smør. Kom kiksemassen i bunden, og pres den godt sammen – ca. ½-1 cm op ad kanten.
  3. Bag kiksebunden 15-20 min ved 200 grader, indtil den er gylden på overfladen. Tag den ud af ovnen og afkøl.
  4. Udblød husblassen i en skål med koldt vand. Tag husblassen op af vandet, og kom det i en skål som tåler varme, og smelt husblassen over vandbad.
  5. Rør flødeost, limesaft, limeskal og cremefraiche sammen med flormelis, til det er en jævn masse i en skål.
  6. Sigt husblassen i cremen, og rør det hurtigt sammen. Pisk fløden til skum og vend den i flødeostcremen.
  7. Kom flødeostcremen i formen ovenpå den bagte kiksebund, og smør den ud i et jævnt lag. Sæt kagen i køleskabet.
  8. Udblød husblas til geleen i en skål med koldt vand. Bring solbærsaft til kogepunktet – tag gryden af varmen, og tilsæt det udblødte husblas under omrøring i den varme væske. Afkøl solbærgeleen til den er finger-varm, og hæld den over flødeostecremen og sæt kagen i køleskabet 3-4 timer til cremen har sat sig.
  9. TIP: Hvis man er bange for, om det går for hurtigt, og husblassen stivner, inden cremen er rørt sammen– kan man tage et par store skefulde creme i en skål, og røre det smeltede husblas hurtigt heri, og herefter røre denne lille portion sammen med resten af flødeostcremen.

Se også: Ribs cheesecake