Cheesecake med solbær
Foto: Line Thit Klein | Cheesecake med solbær.
ALT for damerne

Cheesecake opskrift

Cheesecake med solbær

Del på

Server cheesecake til weekendens eftermiddagskomsammen, eller servér cheesecake som en skøn dessert f.eks. sammen med marinerede bær som et friskt tilbehør.

Af Pernille Skjødt | 04.mar.2011 | Mad

0 MIN.

12 stykker cheesecake

Bund
150 g smør
300 g digestive kiks
smør og sukker til formen

Creme
4 blade husblas
400 g flødeost naturel
1 lime, saften og revet skal heraf
1½ dl cremefraiche 18 %
125 g flormelis
4 dl piskefløde

Gelé
3 blade husblas
3 dl solbærsaft

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Kategori

Nationalitet

Sådan laver du cheesecake

Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene fint (det kan sagtens gøres i hånden – ellers brug en foodprocessor, hvis du synes det er nemmere). Rør kiksene samme med det smeltede smør. Smør en springform af ca. 22 cm i diameter med lidt smør. Kom kiksemassen i bunden, og pres den godt sammen – ca. ½-1 cm op ad kanten. Bag kiksebunden 15-20 min ved 200 grader, indtil den er gylden på overfladen. Tag den ud af ovnen og afkøl.

Udblød husblassen i en skål med koldt vand. Tag husblassen op af vandet, og kom det i en skål som tåler varme, og smelt husblassen over vandbad.
Rør flødeost, limesaft, limeskal og cremefraiche sammen med flormelis, til det er en jævn masse i en skål.

Sigt husblassen i cremen, og rør det hurtigt sammen. Pisk fløden til skum og vend den i flødeostcremen.

Kom flødeostcremen i formen ovenpå den bagte kiksebund, og smør den ud i et jævnt lag. Sæt kagen i køleskabet.

Udblød husblas til geleen i en skål med koldt vand. Bring solbærsaft til kogepunktet – tag gryden af varmen, og tilsæt det udblødte husblas under omrøring i den varme væske. Afkøl solbærgeleen til den er finger-varm, og hæld den over flødeostecremen og sæt kagen i køleskabet 3-4 timer til cremen har sat sig.

TIP: Hvis man er bange for, om det går for hurtigt, og husblassen stivner, inden cremen er rørt sammen– kan man tage et par store skefulde creme i en skål, og røre det smeltede husblas hurtigt heri, og herefter røre denne lille portion sammen med resten af flødeostcremen.

Se også: Ribs cheesecake

Få mere inspiration til din mad på: altfordamerne.dk/mad

Læs alt om Cheesecake
Del på
Kommentarer (0)