Chokofilopakker og krydret varm kakao
SPONSORERET indhold

Chokofilopakker og krydret varm kakao

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Supernemme små sprøde chokoladepakker, som er lavet i en håndevending, og giv den Giv den varme kakao et skud jul med dejlige krydderier.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
26. nov. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Krydret varm kakao - giver ca. 6-8 kopper.
1 liter letmælk
4-6 spsk rørsukker
korn fra en vaniljestang
100 g mørk chokolade
2 spsk usødet kakaopulver
1 knsp salt
2 hele stænger kanel
1 stjerneanis
½ - 1 hel rød chili befriet for kerner
5 dl piskefløde til flødeskum

Chokofilopakker - Ca. 20 stk.
4 lag filodej
100 g smeltet smør
150 g mørk chokolade
1 sammenpisket æg
3-4 spsk sukker

Sådan gør du

Krydret varm kako
Varm 1 dl af mælken op med rørsukker, vaniljestang, mørk chokolade, kakaopulver og salt, og rør indtil blandingen er glat. Tilsæt resten af mælken sammen med kanel, stjerneanis, og lad forsigtigt kakaodrikken varme op, til den er godt varm − men lad den ikke komme op at koge. Fisk de hele krydderier op før servering. Servér den varme kakao med kold flødeskum.


Chokofilopakker
Tænd ovnen på 180 grader. Pensl 2 af filolagene med smeltet smør, og læg de resterende 2 ovenpå. Skær filolagene ud i kvadrater på 3x3 cm, og læg et stykke chokolade på halvdelen. Brug fingeren eller en lille pensel til hurtigt at "køre" rundt i kanten med æggemassen på de stykker med chokoladen på. Læg den anden halvdel af filopakkerne ovenpå, og tryk let sammen, så pakken ikke går op.

Læg filopakkerne på en bageplade med bagepapir, og pensl yderligere med smeltet smør, drys sukker ovenpå. Bag pakkerne på midterste ovnrille i ca. 3 min, til filodejen er sprød og gylden. Det er muligt, at de skal have lidt mere, men hold godt øje, lige pludseligt går det hurtigt. Spis chokoladefirkanterne, mens de endnu er lune.

PRØV OGSÅ: Honningbrød