Roulade opskrift med chokolade og kirsebær
SPONSORERET indhold

Chokolade-kirsebærroulade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
28. okt. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
12

Ingredienser

4 æg, str. L, stuetemperatur
140 g sukker
90 g hvedemel
30 g kartoffelmel
20 g kakao
sukker til drys
1 glas kirsebærsyltetøj (evt. af mærket St. Dalfour, fås i Irma)
3 dl piskefløde

Sådan laver du rouladen

Tænd ovnen på 220 grader, og beklæd en bradepande med bagepapir. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Det gælder om at piske så meget luft ind i æggesnapsen som muligt, så rouladen bliver let og luftig. Si mel, kartoffelmel og kakao i æggesnapsen, og vend til dejen er ensartet.

Bred dejen ud til et rektangel på ca. 30 x 40 cm på bradepanden, og bag den i ovnen i 5-6 min, til rouladebunden er hævet og springer tilbage på et let tryk. Tjek at bunden er gennembagt med en tandstik eller lignende, og giv den evt. et minut mere i ovnen.

Tag rouladebunden ud, og læg et stykke bagepapir på størrelse med bradepanden på køkkenbordet. Drys med sukker, så bagepapiret er dækket af et tyndt lag, og vend rouladebunden med overfladen nedad mod sukkeret ud på bagepapiret. Lad bunden køle helt af, og bred derefter syltetøjet ud over. Pisk fløden til skum, og fordel ud over rouladen.

Rul rouladen sammen ved forsigtigt at trække bagepapiret ved den side tættest på dig selv over mod modsatte side, så rouladen ruller sig sammen. Lad kagen stå køligt, og drys med flormelis, før du skærer den ud inden servering.