SPONSORERET indhold
Chokolade petit fours
De små chokoladekager kan serveres på kaffebordet eller måske som en lille dessert med flødeskum eller is til. De kan desuden fryses, så man kan roligt bage dobbelt portion.
Ca. 20 stk.
Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: Ca. 30 min.
Fryse-egnet
200 g chokolade (grofthakket)
150 g smør
2 æg (mellemstore)
200 g brunt farin
45 g mel (3/4 dl)
1 tsk bagepulver
80 g hasselnøddekerner (grofthakkede)
Pynt:
Flødeskum og frugt/bær
- Kom smørret i en gryde og lad det smelte. Tag det fra varmen og kom chokoladen i. Rør om, til chokoladen er smeltet.
- Rør æg og farin sammen. Bland sukkerblandingen med chokoladen. Kom bagepulver i melet sammen med nøddekernerne og rør det i chokoladedejen.
- Beklæd en lille bradepande ca. 26 x 24 cm med bagepapir og kom chokoladedejen i. Bag kagen ved 180 grader i 25-30 min.
- Lad den svale lidt, inden den udstikkes med glas eller form til små kager. Pynt dem med flødeskum og frugt før servering.
- Der kan kommes chokoladeglasur på kagerne i stedet for flødeskum, opskriften på glasuren kommer her:
- Chokoladeglasur til
petit fours:
Smelt 100 g chokolade med 50 g flormelis, 50 g smør og 1 spsk vand. Rør sammen kort og lad det svale. Smør glasuren på kagerne og pynt med delte frugter.