SPONSORERET indhold
Chokoladeappelsinis
Chokolade og appelsin er en klassisk kombination, som jeg altid har syntes vældig godt om. Som orangechokolade, bare i form af is!
Af: Linda Lomelinos fra bogen 'Lomelinos is'
Foto: Linda Lomelinos fra bogen 'Lomelinos is'
½ liter is
Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Køle-/frysetid: ca. 2 timer
100 g mælkechokolade
3 dl piskefløde
1 dl mælk
1 spsk. appelsinskal (ca. 2 appelsiner, øko)
1 dl appelsinsaft (1-2 appelsiner)
½ dl sukker
- Hak mælkechokoladen, og kom den i en skål. Kom 1 dl fløde i en gryde, varm den op til kogepunktet, og hæld den over den hakkede chokolade. Vent i ca. 30 sekunder, og rør så rundt, til al chokoladen er smeltet. Lad det køle af.
- Bland resten af fløden, mælk, appelsinskal og -saft og sukker i chokoladen. Sæt isblandingen i køleskabet, indtil den er helt kold.
- Kør isblandingen i en ismaskine, til isen er færdig. Kom den i en afkølet beholder, og sæt den i fryseren.