Chokoladedessertkage med orange og blommer
SPONSORERET indhold

Chokoladedessertkage med orange og blommer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn chokoladekage med orangesmag fra revet appelsinskal og Grand Marnier. Den lækre dessertkage serveres med flødeskum og blommer på toppen.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
29. aug. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
8-10 personer

Ingredienser

250 g smør
250 g mørk chokolade, ca. 60 % kakaoindhold
250 g sukker
4 æg
2 spsk. hvedemel
1 dl Grand Marnier
2 tsk. revet usprøjtet appelsinskal
Pynt:
2 spsk. sigtet kakaopulver
blommebåde og frisk mynte
Tilbehør:
flødeskum, blommer og kiwifrugter

  1. For en springform (22 cm i diameter) med bagepapir.
  2. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen, og smelt chokoladen heri. Rør sukkeret i.
  3. Rør æggene i chokoladeblandingen. Vend hvedemel i chokoladeblandingen. Rør Grand Marnier og appelsinskal i.
  4. Hæld dejen i formen.
  5. Bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen. Den skal være fugtig og blød i konsistensen.
  6. Pynt kagen med kakaopulver, lidt blommebåde og mynte. Server kagen med flødeskum, blommebåde og kiwi.