Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 20 min.
Indfrysning/trækketid: ca. 2 timer
Chokoladeis-parfait:
2 æggeblommer
60 g sukker
100 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde
Appelsin-ingefær-salat:
1 dl appelsinjuice
100 g sukker
1 spsk. frisk ingefær (finthakket)
3-4 appelsiner
- Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Lad den køle lidt af. Pisk æggeblommer skummende med sukker. Pisk fløden til letpisket flødeskum.
- Rør chokoladen i æggeblommeskummet, og vend flødeskummet i med en dejskraber. Fyld iscremen i små portionsforme, og sæt dem straks i fryseren. Frys isen i ca. 2 timer.
- Kog juice og sukker til en tyk lage. Kog ingefærren mør i sukkerlagen i ca. 10 min. Lad lagen køle af.
- Skær appelsinerne til appelsinfileter (ligesom på billedet), og lad appelsinerne trække i ingefærlagen mindst en time, inden du servérer chokoladeisen med appelsin-ingefærsalaten.