Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet (uden pynt)
125 g mørk chokolade (stykker)
100 g smør (stykker)
4 æg
175 g sukker
½ dl appelsinjuice
50 g hvedemel
125 g ren rå marcipan (groftrevet)
Tilbehør:
½ liter piskefløde (flødeskum)
250 g friske blåbær
- Smelt chokolade og smør i en skål over en gryde med kogende vand (vandbad).
- Pensl en randform (eller evt. en springform) på 22 cm i diameter med lidt blødt smør.
- Pisk æg og sukker til tykt skum med en håndmikser. Hæld juice og derefter den smeltede chokoladeblanding i. Sigt melet i dejen og vend den sammen med en dejskraber. Tilsæt marcipan.
- Hæld dejen i formen og bag i ca. 30 min. ved 175 grader, til kagen er færdig. Afkøl og pynt med flødeskum og blåbær.