SPONSORERET indhold
Chokoladekage med brombær og brombærcreme
Skal der være fødselsdag, så skal der serveres lagkage. Vi foreslår at du prøve denne chokoladekage med brombær og brombærcreme - den vil alle elske.
Af: Sandra Leigh Draznin og Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
1 kage til 12-16 personer
Ingredienser
Chokoladekage med brombær og brombærcreme
Kage:
2 dl kakao, 75 g
¼ l kogende vand
250 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 tsk. salt
125 g blødt smør
350 g sukker
3 æg
¼ l mælk eller kærnemælk
Fyld:
1 vaniljestang
250 g brombær
250 g syltesukker
½ dl vand
eller: 1 glas brombærmarmelade
Creme:
250 g blødt smør
600 g flormelis
evt. rød frugtfarve.
- Fyld: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og gem dem. Kog rensede brombær, vaniljestang, syltesukker og vand i 5 min. Hæld det i en skål til afkøling. Stil det i køleskabet.
- Tænd ovnen på 160 gr. varmluft, og smør 2 springforme (22-24 cm) med smør.
- Rør kakao med kogende vand og afkøl.
- Sigt mel og bagepulver i en skål, og bland salt i.
- Pisk smør, sukker og vaniljekorn cremet, og pisk æggene i ét ad gangen. Pisk kakaomassen i.
- Pisk skiftevis melet og mælken i, og hæld dejen i formene.
- Bag kagerne midt i ovnen i ca. 35 min. Tjek at de er gennembagte, og lad dem stå i formene i 10 min. Åbn formene, og flyt kagerne over på en rist til afkøling.
- Creme: Pres 1½ dl af brombærfyldet gennem en sigte. Pisk det sammen med smørret. Sigt flormelissen, og pisk den i cremen lidt ad gangen. Tilsæt evt. lidt frugtfarve.
- Del kagerne i 2 bunde hver. Læg 1 bund på et kagefad, og smør med et tyndt lag creme. Smør et lag brombærfyld på, og dæk med en kagebund. Gentag lagene og slut af med den sidste kagebund.
- Fyld resten af cremen i en sprøjtepose med en rosettetyl (lukket stjerne), og sæt små ”roser” på kagen hele vejen rundt. Begynd fra midten og sprøjt ca. 2 omgange rundt.