SPONSORERET indhold
Chokoladekage med jordnøddemarengs
Chokoladekagen har vi her givet et tvist med jordnøddemarengs.
8-10 stykker
Ingredienser
Chokoladekage med jordnøddemarengs
smør til formen
lidt rasp
Bund:
50 g blødt smør
1½ dl sukker
3 æggeblommer
¾ dl mælk
1¾ dl hvedemel
2 spsk. kakao
1½ tsk. vaniljesukker
1½ tsk. bagepulver
Marengs:
3 æggehvider
1½ dl sukker
1 dl saltede jordnødder
1 dl solsikkefrø
- Forvarm ovnen til 175 gr. Smør en rund springform (24 cm i diameter), og drys den med rasp.
- Pisk smør og sukker sammen. Pisk æggeblommerne i, en ad gangen og derefter mælken.
- Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver, og sigt det i dejen under omrøring. Fordel dejen i formen.
- Pisk æggehviderne til fast skum. Tilsæt sukker, og fortsæt med at piske, til massen bliver fast. Hak jordnødderne, og fold dem i massen sammen med solsikkefrø. Spred marengsen ud over dejen i formen.
- Bag kagen nederst i ovnen i ca. 35 min. Lad den køle lidt af, før du vender den ud.