Chokoladekage med karamelcreme
SPONSORERET indhold

Chokoladekage med karamelcreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En ægte syndig chokoladekage i lag med karamelcreme og blåbær. Behøver vi at sige mere?

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
07. apr. 2016 | Opskrift | Hendes Verden
8 pers.

Ingredienser

200 g blødt smør
250 g sukker
2 æg
200 g hvedemel
100 g mørk chokolade
2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
2 dl cremefraiche 9 %
Karamelcreme:
3 dl piskefløde
100 g mælkechokolade
1 dl Dulce de Leche (karamelcreme på glas) el. 3 finthakkede Toms cremeskildpadder

Pynt
blåbær og evt. mynte

Chokoladekage med karamelcreme

  1. smelt smørret. Pisk sukker og æg sammen. Pisk smørret i. Pisk 1 æg i ad gangen. Bland hvedemel, hakket mørk chokolade, kakao og bagepulver. rør chokoladeblandingen og cremefraiche i dejen.
  2. Hæld dejen i en springform foret med bagepapir (22 cm i diameter). Bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. stik et træspyd i kagen. Hænger der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen.
  3. skær kagen i 3 bunde. kog fløden op. tag gryden fra varmen. Hak mælkechokoladen, og smelt den i fløden. Afkøl det helt i køleskab (gerne natten over). Pisk chokolademassen til creme, og vend karamelcremen eller de hakkede skildpadder i. fordel cremen mellem de 3 bunde og på kagens top. Pynt med blåbær og evt. mynte.