Glutenfri chokoladekage med pærestykker og hasselnødder
SPONSORERET indhold

Chokoladekage med pærer og hasselnødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Superlækker, snasket chokoladekage med pærestykker, ristede hasselnødder og hakket mørk chokolade. Kagen holder sig lækker i flere dage – hvis du altså kan holde fingrene fra den...

Af: Maja Ambeck Vase
29. aug. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
8 personer | Total: 40 min

Ingredienser

100 g hasselnødder
200 g mørk chokolade
75 g smør
150 g sukker
3 æg
1 pære (ca. 100 g)

Sådan bager du chokoladekage med pærer og hasselnødder

Rist hasselnødder ved 200 grader i cirka 5 minutter. Gnub hinderne af i et rent viskestykke, og lad nødderne køle af. Blend halvdelen til mel, og hak resten groft (til pynt).

 

Hak chokoladen groft, og læg 50 g til side (til pynt). Smelt de resterende 150 g chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør sukker i. Pisk æggene let sammen, og rør dem i. Vend hasselnøddemelet i. Skær pæren i grove stykker, og vend dem i.

 

Kom dejen til chokoladekagen i en tærteform (20 cm i diameter) med løs bund. Drys de grofthakkede nødder og den grofthakkede chokolade ud over chokoladekagen. Bag den i cirka 25 minutter ved 175 grader. Server den lun – eller sæt den i køleskabet indtil servering.

PRØV OGSÅ: Blåbærcrumble i kop

PRØV OGSÅ: Sød kartoffelbrownie

PRØV OGSÅ: Fersken-slush