Ingredienser
Arbejdstid: ca. 45 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Kagerne kan opbevares i kagedåse (uden creme)
(12-15 stk.)
100 g smør
150 g hvedemel
50 g flormelis
1/2 æg (sammenpisket)
Chokoladecreme:
1 dl piskefløde
2 spsk sukker
200 g mørk chokolade (brækket i stykker)
25 g smør (små stykker)
ca. 15 ispinde (eller træspid)
- Smuldr smør og mel med flormelis, til det ligner revet ost.
- Saml dejen med æg og lad den hvile i køleskab i ca. 1 time.
- Rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse. Stik dejen ud i cirkler med en diameter på ca. 6 cm.
- Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag kagerne svagt lysebrune ved 200 grader i ca. 10 min.
- Chokoladecreme: Varm fløden op til kogepunktet og tilsæt sukker.
- Rør chokoladestykker i fløden. Lad blandingen blive håndvarm og tilsæt derefter smør.
- Kom cremen i en sprøjtepose og sæt en god klat på en kage. Læg en pind ovenpå, sæt endnu en klat chokoladecreme ovenpå og læg endnu en kage på.
- Tryk sammen og lad cremen størkne et køligt og lufttørt sted.