Chokoladekiks
SPONSORERET indhold

Chokoladekiks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
18. jan. 2012 | Opskrift | Hjemmet
Ca 2-3 plader kager

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 45 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Kagerne kan opbevares i kagedåse (uden creme)
(12-15 stk.)
100 g smør
150 g hvedemel
50 g flormelis
1/2 æg (sammenpisket)
Chokoladecreme:
1 dl piskefløde
2 spsk sukker
200 g mørk chokolade (brækket i stykker)
25 g smør (små stykker)
ca. 15 ispinde (eller træspid)

  1. Smuldr smør og mel med flormelis, til det ligner revet ost.
  2. Saml dejen med æg og lad den hvile i køleskab i ca. 1 time.
  3. Rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse. Stik dejen ud i cirkler med en diameter på ca. 6 cm.
  4. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag kagerne svagt lysebrune ved 200 grader i ca. 10 min.
  5. Chokoladecreme: Varm fløden op til kogepunktet og tilsæt sukker.
  6. Rør chokoladestykker i fløden. Lad blandingen blive håndvarm og tilsæt derefter smør.
  7. Kom cremen i en sprøjtepose og sæt en god klat på en kage. Læg en pind ovenpå, sæt endnu en klat chokoladecreme ovenpå og læg endnu en kage på.
  8. Tryk sammen og lad cremen størkne et køligt og lufttørt sted.