Hjemmelavede chokoladekiks
Foto: Maja Ambeck Vase
ALT for damerne

Chokoladekiks opskrift

Hjemmelavede chokoladekiks med et drys peanuts

Barndommens klassiske chokoladekiks når nye højder. Mellem de sprøde kiks gemmer sig fløjlsblød mælkechokoladeganache og finthakkede peanuts.

Af Maja Ambeck Vase 06.okt.2017 Mad

50 MIN.

15-20 chokoladekiks

Kiks:
125 g hvedemel
25 g mandelmel
50 g flormelis
75 g smør, koldt
1 nip salt
½ æg

Chokoladeganache:
120 g mælkechokolade af god kvalitet
80 ml piskefløde
20 g glukosesirup

Pynt:
20 g salte peanuts

Sådan laver du hjemmelavede chokoladekiks

Kiks:
1. Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time.

2. Stik små cirkler (5 cm i diameter) ud af dejen med en rund kageudstikker, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

3. Bag kiksene i 10-12 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Lad dem køle af.

Chokoladeganache:
1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber.

2. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen.

3. Kom ganachen i køleskabet i et par timer, til den har sat sig lidt.

4. Kom derefter ganachen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt den ud på halvdelen af kiksene.

5. Saml med de resterende kiks. Hak de salte peanuts fint, og rul kiksens sider i dem.

TIP

Chokoladekiksene smager allerbedst friske, men holder sig også fint i et par dage i en boks i køleskabet.

Henter...