Opskrift på chokoladetærte med ristede hasselnødder
SPONSORERET indhold

Chokoladetærte med ristede hasselnødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En super dejlig, rig chokoladetærte, som holder sig fint på køl i flere dage, hvis den da ikke når at blive spist op.

Af: Mai Knauer Foto: Line Thit Klein
14. okt. 2012 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Tærtebund:
150 g hvedemel
50 g flormelis
100 g smør
1 æggeblomme.
Chokoladecreme.
3 dl piskefløde
300 g god mørk chokolade
40 g smør
1 spsk appelsinlikør
2 spsk appelsinsaft.
Pynt:
50 g hasselnøddeflager.
Udstyr:
En rund tærteform med en diameter på 26 cm, gerne med en aftagelig bund.

Sådan laver du chokoladetærte:

Tærtebund: Kom hvedemel i en skål med sigtet flormelis. Kom denne blanding i en foodprocessor sammen med smørret, og saml dejen hurtigt med æggeblommen. Du kan også gøre det i hånden.

Kom dejen i køleskabet i ca. 30 min.

Tænd ovnen på 200 grader. Kom tærtedejen i en smurt tærteform med bagepapir. Prik bunden med en gaffel, og bag bunden i ca. 15 min. Lad den afkøle. 

Chokoladecreme: Kom fløden i en gryde, og varm op, til den når kogepunktet. Hak chokoladen, og kom den i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør godt, til chokoladen er smeltet. Pisk smørret i cremen sammen med appelsinsaft og likør, og fordel cremen over den forbagte tærteform. Lad kagen stå på køl mindst et par timer.

Rist hasselnøddeflagerne, til de er gyldne, og drys dem over kagen før serveringen.

Servér evt. med nogle af efterårets bær, f.eks. brombær og flødeskum eller creme fraiche.