SPONSORERET indhold
Chokoladetærte
En drøm af en chokoladetærte.
6-8 personer
Ingredienser
Tærtedej:
90 g smør
175 g hvedemel
2 æggeblommer
evt. lidt koldt vand
Desuden:
200 g mørk chokolade
200 g smør
200 g sukker
4 spsk. stærk kaffe
3 æg
1 spsk. hvedemel
Pynt:
2 spsk. kakaopulver og 50 g hvid chokolade
- Smuldr smørret i melet. Saml dejen med æggeblommerne og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter) med den.
- Forbag tærtebunden ca. 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
- Hak chokoladen. Smelt langsomt smørret i en gryde sammen med sukkeret. Kom hakket chokolade og kaffe i. Tag straks gryden fra varmen, og rør det jævnt. Rør et æg i ad gangen. Vend hvedemelet i. Kom chokoladedejen i tærtebunden. Bag tærten ved 180 gr. i ca. 40 min. Afkøl tærten. Pynt med sigtet kakaopulver. Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn, og lav mønstre over tærten med den hvide chokolade, brug en ske eller en gaffel.
- Rul tærtedejen ud på et stykke bagepapir, så er det nemt at beklæde tærteformen, uden at dejen går i stykker. Fjern forigtigt bagepapiret.
- Når du har forbagt tærtebunden 10 min. hælder du chokoladedejen i. Bag tærten ved 180 gr. i ca. 40 min. Fyldet skal være konfektagtig og fugtigt efter bagningen.