Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid, dej: 30 min
Bagetid: ca. 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
200 g mel (ca. 3 dl)
150 g smør
75 g flormelis (godt 1 dl)
1 æg (lille)
Fyld:
200 g chokolade (grofthakket)
2 dl piskefløde
1 æg (mellem)
revet skal af ½ citron (usprøjtet)
Pynt:
ca. 75 g hvid chokolade og syltet appelsinskal
- Findel smørret i melet og bland flormelis i.
- Tilsæt det sammenpiskede æg og saml dejen. Lad dejen hvile en halv time.
- Udrul dejen og beklæd smurte portionstarteforme med den. Prik dejen med en gaffel og forbag den ca. 5 min. ved 175 grader.
- Fyld: Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde. Tag den fra varmen og pisk chokoladen i lidt ad gangen.
- Pisk ægget sammen og pisk det i chokoladeblandingen sammen med den revne citronskal.
- Kom det i den forbagte tærtebund. Bag tærten færdig endnu 10-15 min. Lad den svale.
- Nar tærten er hel kold, pyntes den med hvid chokolade i striber samt syltede appelsinstrimler.
- Syltet appelsinskal:Kog en sukkerlage af 2 dl vand og 1 ½ dl sukker.
- Kom tynde strimler af usprøjtet appelsinskal i sukkerlagen. Lad dem simre heri 20 min.