Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 10 min.
Køletid: 3 timer
Ikke fryse-egnet
Citron-panna cotta:
3 blade husblas
1 vaniljestang
1-2 citroner (usprøjtet)
3 spsk sukker
2 dl mælk
1 dl piskefløde
1 dl græsk yoghurt (10%)
Bærsovs:
250 g bær (frosne)
75 g sukker
Pynt:
citronmelisse
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom korn, fintrevet citronskal, sukker og mælk i en gryde og varm det langsomt op til lige under kogepunktet.
- Tag gryden af varmen, knug vandet af husblassen og smelt den i mælken.
- Tilsæt fløde og yoghurt og pisk det igennem. Smag til med citronsaft (ca. 4 spsk) og si cremen over i 4 kokotter eller forme smurt med en smule olie.
- Stil dem i køleskab min. 3 timer og gerne natten over.
- Kom bær og sukker i en gryde og kog det igennem under omrøring.
- Blend evt. halvdelen og vend det tilbage i resten. Lad det afkøle.
- Dyp kokotterne i varmt vand og vend desserterne ud på tallerkner.
- Pynt med bærsovs og citronmelisse.