Citron-sandkage
SPONSORERET indhold

Citron-sandkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Opskrift: Sådan bager du en god sandkage med citron.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 1 time og 15 min.
Fryse-egnet

250 g smør (blødt)
250 g sukker
2 usprøjtede citroner (fintrevet skal)
5 æg (sammenpiskede)
250 g hvedemel (evt. halvdelen kartoffelmel)

Glasur:
100 g flormelis
1-2 spsk kogende vand
Pynt:
Kagekrymmel

  1. Rør smør med sukker, til det er hvidt og skummende. Tilsæt citronskal.
  2. Tilsæt et æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend melet i til sidst.
  3. Hæld dejen i en smurt sandkageform på 1,5 l. Bag i ca. 1 time og 15 min. ved 175 grader. (Bagetiden er ca. 20 min., hvis man bruger en randform).
  4. Stik i midten af kagen, den skal bage videre, hvis der hænger dej på.
  5. Rør glasuren sammen og pynt kagen f.eks. med kagekrymmel.