Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 1 time og 15 min.
Fryse-egnet
250 g smør (blødt)
250 g sukker
2 usprøjtede citroner (fintrevet skal)
5 æg (sammenpiskede)
250 g hvedemel (evt. halvdelen kartoffelmel)
Glasur:
100 g flormelis
1-2 spsk kogende vand
Pynt:
Kagekrymmel
- Rør smør med sukker, til det er hvidt og skummende. Tilsæt citronskal.
- Tilsæt et æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend melet i til sidst.
- Hæld dejen i en smurt sandkageform på 1,5 l. Bag i ca. 1 time og 15 min. ved 175 grader. (Bagetiden er ca. 20 min., hvis man bruger en randform).
- Stik i midten af kagen, den skal bage videre, hvis der hænger dej på.
- Rør glasuren sammen og pynt kagen f.eks. med kagekrymmel.