Citrondampet laks med agurkecreme
SPONSORERET indhold

Citrondampet laks med agurkecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
23. feb. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
15 min.
Kogetid:
9 min.
Ikke fryse-egnet
(4 personer)
1 løg (i skiver)
1 gulerod (i skiver)
2 stilke blegselleri (i skiver)
3 stk. hel sort peber
1 laurbærblad
½ tsk salt
2 ½ dl vand
3 spsk citronsaft
4 stykker laksefilet (500 g)
evt. salatblade
Agurkecreme:
1 agurk
2 dl græsk yoghurt 10%
1-2 spsk citronsaft
salt og peber
1 bdt brøndkarse
Tilbehør: brød

  1. Læg grønsagerne i en sauterpande med krydderierne og hæld vand og citronsaft ved.
  2. Giv det et opkog. Skru ned for varmen, læg laksen på grønsagerne og læg låg på.
  3. Lad det simre ved ganske svag varme ca. 8 min. Tag gryden af varmen.
  4. Vask agurken og halvér den på langs. Skrab kernerne ud og skær agurken i små tern.
  5. Rør yoghurt sammen med citronsaft, salt og peber og tilsæt agurk og finthakket brøndkarse.
  6. Løft laksestykkerne op med en hulske og dryp dem af på et stykke køkkenrulle.
  7. Anret på et fad med de afdryppede grønsager og/eller salatblade og servér med agurkecreme og brød.