Citronkylling med ovnbagte rødder
Citron gør kyllingen endnu mere saftig. Og steger du den hel, så passer den sig selv i ovnene det meste af tiden.
Ingredienser
1 stor flot øko kylling af ca. 2,2 kg eller en bornholmerhane
2 pastinakker
4-5 gulerødder
1 lille knoldselleri
salt og peber
½ citron skåret i både
4 kviste timian
20 g smør
2 spsk hakket persille
lidt revet citronskal
Tilbehør: Salat med vinaigrette.
Sådan laver du citronkylling
Rens kyllingen for evt. indmad. Skræl og snit pastinakker, gulerødder og selleri i grove stykker. Kom grøntsagerne i bunden af en bradepande. Placer en rist ovenpå og læg kyllingen herpå. Krydr den med salt, peber og citron skåret i både. Kom timian og et par skiver smør på toppen. Steg kyllingen ca. 60 min ved 200 grader til den er gennemstegt.
Partér kyllingen og krydr de ovnbagte rodfrugter med hakket persille, revet citronskal og lidt salt. Servér kyllingen med rodfrugter og en god salat med vinaigrette.