Opskrift på citronkylling med ovnbagte rødder
SPONSORERET indhold

Citronkylling med ovnbagte rødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Citron gør kyllingen endnu mere saftig. Og steger du den hel, så passer den sig selv i ovnene det meste af tiden.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
28. feb. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 stor flot øko kylling af ca. 2,2 kg eller en bornholmerhane
2 pastinakker
4-5 gulerødder
1 lille knoldselleri
salt og peber

½ citron skåret i både
4 kviste timian
20 g smør
2 spsk hakket persille
lidt revet citronskal

Tilbehør: Salat med vinaigrette.

Sådan laver du citronkylling

Rens kyllingen for evt. indmad. Skræl og snit pastinakker, gulerødder og selleri i grove stykker. Kom grøntsagerne i bunden af en bradepande. Placer en rist ovenpå og læg kyllingen herpå. Krydr den med salt, peber og citron skåret i både. Kom timian og et par skiver smør på toppen. Steg kyllingen ca. 60 min ved 200 grader til den er gennemstegt.

Partér kyllingen og krydr de ovnbagte rodfrugter med hakket persille, revet citronskal og lidt salt. Servér kyllingen med rodfrugter og en god salat med vinaigrette.