Citronmåne
SPONSORERET indhold

Hjemmebagt citronmåne

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Citronmånen har desværre et blakket ry. Men denne hjemmebagte udgave kan på ingen måde sammenlignes med den langtidsholdbare version fra tanken eller supermarkedet.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Martin Dyrløv
25. aug. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
Citronmåne til 10 personer

Ingredienser

Citronmåne


200 g blødt smør
200 g sukker
saften af 1 citron
2 tsk. revet skal af 1 usprøjtet citron
4 æg
200 g hvedemel
½ dl mælk
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver


Pynt:
4 dl flormelis
4 spsk. past. æggehvide
gul levnedsmiddelfarve

Sådan laver du citronmåne

  1. Rør smørret med sukker. Kom citronsaft og skal i.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen. Vend hvedemelet i sammen med mælk, vaniljesukker og bagepulver.
  3. Fordel dejen i en springform (22 centimeter i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen cirka 1 time ved 175 grader på nederste ovnribbe. Stik en gaffel eller lignende i kagen. Hvis der hænger ubagt dej på, skal kagen bage lidt længere.
  4. Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur, og farv den derefter gul med levnedsmiddelfarve. Fordel glasuren over kagen, og lad den stivne.

Tip Hvis ikke du kan spise hele kagen på én gang, så kan du sagtens fryse kagen ned. På den måde har du også nem adgang til lidt sødt hjemmebag, næste gang den søde tand kalder.

Bag den velkendte citronmåne selv

Citronmåne er muligvis en af de mest kendte kager herhjemme, og den bliver da også solgt i både supermarkeder, på tankstationer og hos bagere. Men selvom kagen er kendt og udbredt, så bliver den tit opfattet som en let købekage, der serveres og spises, når der ikke lige er tid til andet.

Det er ærgerligt, for den gule citronsandkage er både dejlig og velsmagende. Derfor har vi hos ALT.dk fundet denne simple opskrift frem, så du kan bage den skønne citronmåne hjemme hos dig selv.

Pift citronmånen op, og pynt kagen

Citronmånen er en meget velkendt kage, og derfor har du muligvis forventninger til, hvordan den skal se ud. Kagen er ofte formet som en halvmåne i form af en halvcirkel, og så er den dækket med gul, tyk glasur. Det kan være lækkert med den helt klassiske citronmåne. Den vækker måske minder, og så har den bare en dejlig smag af citron. Det er en lækker kage. Men er du klar på lidt nyt? Så kan du sagtens pynte månen. Det giver kagen et nyt udtryk, og du kan derved give lidt nyt liv til den klassiske og velkendte kage.

Du kan pifte kagen op med lidt revet citronskal oven på glasuren, eller du kan tage det skridtet videre og drysse chokolade eller krymmel over månen. Det er kun fantasien, der sætte grænser. Vi foreslår, at du tester pynten sammen med din citronmåne og på den måde finder ud af, hvilke smage der fungerer bedst for dig. På den måde får du også din egen personlige udgave af den velkendte kage.