Opskrift på clafoutis med hindbær
SPONSORERET indhold

Clafoutis med hindbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En klassisk, fransk dessert, som kan laves på ingen tid! Smager også godt dagen efter, hvis der skulle være en rest.

Af: Mai Knauer Foto: Line Thit Klein
14. aug. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
9

Ingredienser

600 g friske hindbær

40 g smør og lidt til at smøre formen med

100 g hvedemel

60 g sukker

¼ tsk salt

1 vaniljestang

4 æg

2 dl sødmælk

rørsukker til strø over.

 

Sådan laver du clafoutis:

Skyl hindbærrene forsigtigt. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Bland mel, sukker, salt og vanilje i en skål. Slå æggene ud i blandingen og rør dem i et ad gangen sammen med mælken. Tilføj til sidst det smeltede smør. Lidt lige som at lave pandekagedej.


Smør et ildfast fad godt med smør. Fordel hindbærrene i fadet og hæld dejen udover.

Bag kagen på 210 grader 10 min, skru ned til 180 grader, og bag videre i ca. 20 min.


Servér kagen lun eller kold. Strø rørsukker over, inden kagen serveres.


Prøv også hindbær-syllabub med sprøde timiankiks