Claus Meyers brunsviger
SPONSORERET indhold

Claus Meyers brunsviger

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lad dig smitte af Claus Meyers begejstring for bagværk, og giv dig selv i kast med hans lækre brunsviger

Af: Maria P. fra bogen Meyers Bageri, Politikens Forlag Foto: Maria P. fra bogen Meyers Bageri, Politikens Forlag
04. mar. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(1 stor bradepande/ ca. 30 styk)

Ingredienser

Claus Meyers brunsviger
5 dl lunkent vand
50 g gær
2 æg
100 g sukker
10 g havsalt
ca. 900 g hvedemel
75 g blødt smør
lidt smeltet smør til formen
Remonce:
100 g marcipan
250 g brun farin
250 g blødt smør
½ dl sirup
25 g kanel
lidt ekstra brun farin
til at drysse med

  1. Hæld det lunkne vand i en skål, og rør gæren ud i vandet. Rør æggene i, og tilsæt så sukker, salt og hvedemel. Ælt det hele sammen, tilsæt til sidst smørret, og ælt dejen, til den er glat og smidig. Hvis du bruger røremaskine, skal du ælte, til dejen slipper skålens kanter. Lad dejen hvile i 30 minutter.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer i en ovnbradepande.
  3. Løft dejen over i bradepanden, som er smurt med lidt smeltet smør. Tryk med fingrene små fordybninger over hele dejen – de skal opfange den gode remonce, så vær ikke nærig med dem.
  4. Remonce: Rør marcipan og brun farin sammen, så der ikke er nogen klumper. Rør det bløde smør i massen, og tilsæt så sirup og kanel. Smør remoncen ud over hele dejen med en smal paletkniv, og drys til sidst lidt brun farin oven på remoncen.
  5. Lad brunsvigeren hæve lunt på køkkenbordet, til den når næsten op til bradepandens kant, det tager ca. 1 time.
  6. Bag brunsvigeren ved 200° i ca. 18-20 minutter. Afkøl den i bradepanden, og pynt evt. med glasur eller slik før servering.