Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 2 x 10 min.
Ikke fryse-egnede
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
125 g blødt smør
100 g brun farin
100 g sukker
½ tsk groft salt
1 æg (sammenpisket)
100 g mørk chokolade (hakket)
Pynt:
ca. 75 g pekan- eller valnøddekerner
- Bland hvedemel og bagepulver og smuldr det med smør i en foodprocessor. Kør til ensartet konsistens, og tilsæt brun farin, sukker, salt og chokolade. Saml dejen med æg.
- Del dejen, og tril til kugler. Sæt dem på bagepapir på to bageplader med et par cm’s afstand mellem hver kage, da dejen flyder ud under bagningen. Tryk et par fingre i hver kage, og sæt en nøddekerne i hver.
- Bag i en 175 grader varm ovn. Lad kagerne køle af på pladen i 5-10 min., til de er faste. Kan opbevares i en lufttæt dåse.