Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 15 min.
Den rå dej er fryse-egnet
125 g blødt smør
100 g sukker
100 g farin
1 æg
1 tsk vaniljesukker
200 g hvedemel
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
75 g soltørrede tranebær eller rosiner
75 g nødder (hakkede)
125 g mørk chokolade (grofthakket)
- Pisk smør og sukker cremet og pisk farin, æg og vaniljesukker i.
- Sigt melet sammen med bagepulver og rør det i dejen sammen med salt.
- Rør frugt, nødder og chokolade i dejen. Del dejen i to dele og form dem til tykke pølser. Pak dem ind og sæt dem i køleskabet mindst 1 time.
- Bagning: Varm ovnen op til 180 grader varmluft.
- Skær dejen i 2 cm tykke skiver og læg dem med god plads på bageplader med bagepapir.
- Bag kagerne 12-15 min. og lad dem afkøle på pladerne 5 min., før de flyttes over på en rist.
- Læg de afkølede kager i en kagedåse.