Cremet risotto med muslinger
SPONSORERET indhold

Cremet risotto med muslinger

Den klassiske simple ‘spaghetti vongole’ præsenteres her i en risottoudgave. Og den smager mindst lige så godt som dens kendte slægtning.

Foto: VK Stock
25. sep. 2012 | Opskrift | BoligLiv

Risotto med venusmuslinger

Til 4 pers.

1 kg venusmuslinger
2,5 dl hvidvin
1 skalotteløg
1 spsk. olivenolie
1 fennikel, fintsnittet
1 fed hvidløg, hakket
200 g risottoris
1 liter fiskefond plus saften fra muslingerne
2 spsk. smør
Salt
Peber fra kværn

1. Rens muslingerne under rindende vand, og smid dem ud, der ikke lukker sig. Kom dem i en gryde med ½ dl hvidvin, og bring i kog. Lad dem dampe 2-3 min. under låg, og sluk. Si væden fra, og lad muslingerne blive i gryden under låg, så de beholder varmen.

2. Snit løget fint. Varm 1 spsk. olie i en høj pande, og kom løg, fennikel og hvidløg i. Vend rundt, indtil de er gyldne.

3. Tilsæt risene, og lad dem blive blanke af fedtstoffet. Kom resten af vinen ved, og lad risene opsuge væden.

4. Skru ned for blusset, og tilsæt så muslingesaft og fiskefond lidt ad gangen. Bliv ved med at røre i risene imens. Så snart væden er suget op, tilsættes mere fond. Det tager ca. 20 minutter, før al væden er suget op.

Til sidst tilsættes smør, salt og friskkværnet peber. 

Bland risen med muslingerne, og server.

Prøv også en skøn jordskoksuppe med kammuslinger.
 

Anbefalet til dig