Cremet skaldyrssuppe
Foto: Mikkel Adsbøl
Hendes Verden

Cremet skaldyrssuppe - opskrift fra Hendes Verden

Cremet skaldyrssuppe

Af Susanne Engelstoft Rasmussen 29.sep.2014 Mad

4 personer

500 g rejer med skal
2 skalotteløg
1 stængel selleri
2 fed hvidløg
2 spsk. olie
1 tsk. fennikelfrø
100 g cherrytomater
1 håndfuld persille
2 kviste timian
1½ dl hvidvin
8 dl bouillon
2 dl piskefløde
2 spsk. majsstivelse
1½ dl hvidløgsflødeost
½ fennikelknold
20 g smør
1 håndfuld dild
salt og peber
Tilbehør:
flute

  1. Pil rejerne, og gem både rejer og skaller. Hak løgene fint og sellerien i små tern. Hak hvidløg, og varm olien op i bunden af en gryde. kom løg og selleri i, og steg et par min. tilsæt hvidløg, og steg 1 min. kom skallerne fra rejerne i gryden, og steg dem sammen med fennikelfrø.
  2. Skær tomaterne i små tern, og tilsæt dem med persille, timian, hvidvin og bouillon. lad det koge i ca. 8 min., og hæld grydens indhold gennem en sigte. kasser skallerne, og bevar væden.
  3. Pisk fløde og majsstivelse sammen, og hæld det i grundsuppen sammen med flødeosten. bring suppen i kog under omrøring.
  4. Skær fenniklen i tynde skiver, og rist dem i smør på en pande. Pluk dilden fra hinanden, og drys den på. krydr med salt og peber. kom rejerne i suppen, og varm suppen forsigtigt op lige inden servering. Spis suppen med ristet fennikel og lunet flute.
Læs alt om Fisk Forret
Henter...