Culottesteg og kartoffelsalat
SPONSORERET indhold

Culottesteg og kartoffelsalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den lækre krydrede culottesteg er fornem gæstemad - her i selskab med en frisk og sommerlig kartoffelsalat med nye kartofler.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
03. maj. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 45 min.
Kødet er fryse-egnet
1 culotte af ungkvæg eller okse (ca. 700 g)
1 spsk smør + 1 spsk olie
2 tsk groft salt
1 tsk knust sort peber
½ tsk knuste koriander
Kartoffelsalat:
750-1000 g nye kartofler
2½ dl ymer eller tykmælk
75 g mayonnaise
2 tsk dijonsennep
2 spsk løg (fintrevet)
1 bundt persille (hakket)
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
salat og små tomater

  1. Dup kødet tørt. Brun kødet i smør og olie på en varm pande. Krydr med salt, peber og koriander. Læg kødet i et ovnfast fad og sæt det i en 150 grader varm ovn.
  2. Steg kødet ca. 45 min., til det er rosa, eller til centrumtemperaturen er 60 grader. Lad kødet hvile i 15 min., og skær det i tynde skiver på tværs af fibrene.
  3. Kartoffelsalat:
    Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 15-18 min. i alt Hæld vandet fra, afkøl kartoflerne og skær dem i skiver.
  4. Bland ymer og mayonnaise med sennep, løg og persille. Tilsæt kartoflerne og smag til med salt og peber.
  5. Anret kødet med kartoffelsalat og lidt salat med tomater.