Cupcakes med cremet fyld
SPONSORERET indhold

Cupcakes med cremet fyld

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Chokolade-cupcakes med overraskelse indeni: Der gemmer sig en dejlig appelsincreme i midten af de fine chokolade-cupcakes

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
13. mar. 2013 | Opskrift | Hjemmet
12 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 25 min.
Fryse-egnet
2 æg str. L
200 g flødeost (f.eks. Philadelphia)
200 g sukker
2 tsk vaniljesukker
2 tsk fintrevet appelsinskal (kan udelades)
100 g smør
50 g mørk chokolade (hakket)
1 dl kakao
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
¼ tsk salt
1¼ dl mælk
evt. 50 g mørk chokolade (hakket)

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æggene sammen i en skål. Rør flødeosten blød og rør 50 g sukker, vaniljesukkeret og evt. appelsinskallen i. Tilsæt 2½ spsk sammenpisket æg. Gem denne creme.
  2. Smelt smør, chokolade og kakao sammen i en skål over vandbad eller i mikroovnen.
  3. Pisk resten af de sammenpiskede æg sammen med resten af sukkeret og tilsæt chokolademassen. Sigt de tørre ingredienser sammen og rør dem i chokoladedejen skiftevis med mælk.
  4. Tag 12 muffinforme, og læg en skefuld chokoladedej i hver. Læg en skefuld flødeostecreme ovenpå og fordel derefter chokoladedejen i formene, så flødeostecremen bliver dækket.
  5. Drys evt. med hakket chokolade og bag kagerne ca. 25 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og stil dem til afkøling på en rist.