Dampet laks med krydderurter
SPONSORERET indhold

Dampet laks med krydderurter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Let og lækker aftensmad med laks.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet
2 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 10 min.
2 stk (250-300 g) fersk laks uden skind
persille
dild
timian
1-2 gulerødder
1 porre
1 persillerod
1 dl piskefløde
1 usprøjtet citron
salt og peber
Tilbehør:
Kartofler eller brød

  1. Krydr laksen med salt og peber og drys med hakkede krydderurter.
  2. Pak hvert laksestykke ind i bagepapir og læg dem i en gryde med 1 cm kogende, letsaltet vand. Skru ned for varmen, læg låg på og lad laksen simre ganske svagt i ca. 8 min.
  3. Skær grønsagerne i tynde strimler og blanchér dem i kogende, letsaltet vand. Hæld dem straks på et dørslag.
  4. Giv fløden et opkog og tilsæt 1/2 tsk fintrevet citronskal. Smag til med citronsaft, salt og peber og vend grønsagerne i.
  5. Anret laksen med de citronstuvede grønsager og servér med kartofler eller brød.