Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 10 min.
2 stk (250-300 g) fersk laks uden skind
persille
dild
timian
1-2 gulerødder
1 porre
1 persillerod
1 dl piskefløde
1 usprøjtet citron
salt og peber
Tilbehør:
Kartofler eller brød
- Krydr laksen med salt og peber og drys med hakkede krydderurter.
- Pak hvert laksestykke ind i bagepapir og læg dem i en gryde med 1 cm kogende, letsaltet vand. Skru ned for varmen, læg låg på og lad laksen simre ganske svagt i ca. 8 min.
- Skær grønsagerne i tynde strimler og blanchér dem i kogende, letsaltet vand. Hæld dem straks på et dørslag.
- Giv fløden et opkog og tilsæt 1/2 tsk fintrevet citronskal. Smag til med citronsaft, salt og peber og vend grønsagerne i.
- Anret laksen med de citronstuvede grønsager og servér med kartofler eller brød.