Ingredienser
Arbejdstid: 45-60 min.
Koge/stegetid: 30 min.
500 g hakket kalve- og svinekød (eller rent svinekød)
1 æg
1 lille løg (revet eller finthakket)
50 g hvedemel
ca. 2 dl mælk
salt og peber
smør og/eller olie (til stegning)
Stuvet kål:
¾ kg hvidkål
25 g smør
3 spsk mel
evt. ½ liter mælk
muskatnød
1 bdt persille (hakket)
Tilbehør:
kartofler eller rugbrød
- Rør kødet med 1 tsk salt et par min. Tilsæt æg, løg og mel. Rør mælken i lidt ad gangen og krydr med friskkværnet peber. Lad evt. farsen hvile i køleskab ½ time. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis farsen er blevet for fast.
- Form farsen til frikadeller og brun dem på en varm pande med smør og/eller olie. Skru lidt ned og steg frikadellerne færdige (ca. 4 min. på hver side).
- Stuvet kål: Skær kålen i grove stykker uden stok og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 10 min. Lav en opbagning af smør og mel og tilsæt ca. 5 dl kålvand eller mælk.
- Kog sovsen igennem i mindst 10 min. og smag til med revet muskatnød, salt og peber. Lad kålen dryppe godt af og vend den i sovsen sammen med persille.