SPONSORERET indhold
Deep pan pizza med kødsovs
Denne store, dejlige pizza vil med garanti gøre aftenens kok populær. Har du ikke en stor springform, kan du i stedet bruge to almindelige.
Af: Thomas Hergaard / Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard
(4 personer)
Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: 1 time og 20 min.
Fryse-egnet
Pizzadej:
10 g gær
2½ dl lunkent vand
100 g grahamsmel
250 g hvedemel
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
Kødsovs:
500 g hakket oksekød
1 spsk olivenolie
1 løg (hakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 gulerod (revet)
1 dåse hakkede tomater
salt og peber
1 tsk oregano
125 g revet ost
1 bundt frisk basilikum
Salat:
1 bakke salatmiks
1 spsk olivenolie
1 spsk balsamico- eller vineddike
- Rør gæren ud i vandet i en røreskål. Tilsæt grahamsmel, hvedemel, olie og salt. Ælt dejen godt sammen, til den er blød og elastisk. Lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse.
- Brun kødet i olien i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder og svits det med i et par minutter. Tilsæt tomater, salt, peber og oregano og lad sovsen småkoge, mens dejen hæver.
- Tryk dejen ud i en stor springform eller et tærtefad, smurt med lidt olie. Lad dejen hæve 20 min. Bred kødsovsen over dejen og drys ost på toppen. Bag pizzaen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min., eller til osten er let gyldenbrun.
- Tag pizzaen ud af springformen og anret den på et fad eller skærebræt.
- Skyl og tør salaten. Rør olie og eddike sammen. Vend dressingen med salaten og smag til med salt og peber.
- Drys hele basilikumblade over pizzaen og server den med salaten til.