Deep pan pizza med kødsovs
SPONSORERET indhold

Deep pan pizza med kødsovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne store, dejlige pizza vil med garanti gøre aftenens kok populær. Har du ikke en stor springform, kan du i stedet bruge to almindelige.

Af: Thomas Hergaard / Christine Bille Nielsen Foto: Thomas Hergaard
22. apr. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: 1 time og 20 min.
Fryse-egnet
Pizzadej:
10 g gær
2½ dl lunkent vand
100 g grahamsmel
250 g hvedemel
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
Kødsovs:
500 g hakket oksekød
1 spsk olivenolie
1 løg (hakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 gulerod (revet)
1 dåse hakkede tomater
salt og peber
1 tsk oregano
125 g revet ost
1 bundt frisk basilikum
Salat:
1 bakke salatmiks
1 spsk olivenolie
1 spsk balsamico- eller vineddike

  1. Rør gæren ud i vandet i en røreskål. Tilsæt grahamsmel, hvedemel, olie og salt. Ælt dejen godt sammen, til den er blød og elastisk. Lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse.
  2. Brun kødet i olien i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder og svits det med i et par minutter. Tilsæt tomater, salt, peber og oregano og lad sovsen småkoge, mens dejen hæver.
  3. Tryk dejen ud i en stor springform eller et tærtefad, smurt med lidt olie. Lad dejen hæve 20 min. Bred kødsovsen over dejen og drys ost på toppen. Bag pizzaen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min., eller til osten er let gyldenbrun.
  4. Tag pizzaen ud af springformen og anret den på et fad eller skærebræt.
  5. Skyl og tør salaten. Rør olie og eddike sammen. Vend dressingen med salaten og smag til med salt og peber.
  6. Drys hele basilikumblade over pizzaen og server den med salaten til.