Opskrift på groft brød
SPONSORERET indhold

Det grove brød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Wichmann og Bendtsen
03. feb. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

25 g gær
½ l vand,
1½ spsk salt,
1½ tsk honning,
200 g rugmel
525 g sigtet speltmel eller hvedemel.

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den sammen med vand i en skål. Tilsæt salt, honning og rugmel, og rør det godt sammen. Kom det sigtede speltmel i skålen, og rør til dejen er jævn og glat i konsistensen. Drys lidt mel på bordet, og ælt dejen sammen – husk den må godt være lidt blød.
Dæk dejen med et klæde, og stil den til hævning i 35-40 min. på et lunt sted.
Form herefter dejen til tre lange flute, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem til og lad dem hæve et lunt sted i ca. 40 min.
Snit flutene på skrå med en skarp kniv og bag dem ved 225 grader i 20-25 min., til de er gyldne og sprøde.