Doughnuts med æble og kanel
SPONSORERET indhold

Doughnuts med æble og kanel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Delikate doughnuts ♥

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
28. apr. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
8 stk.

Ingredienser

Grunddej:
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. sukker
25 g smeltet smør
1 æg
1 dl mælk
Fyld:
Tilsæt 1 dl små æbletern ½ x ½ cm. Tilsæt også 1 tsk. kanel gerne ægte kanel.
Desuden:
fritureolie til kogning
Pynt:
Glasur af 3 dl flormelis og 2 spsk. kogende vand.
Drys evt. også med 2 spsk. finthakkede pistacienødder.

  1. Kom alle ingredienserne til grunddejen i en skål, og rør dem sammen. Kom æbler og kanel i dejen. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Rul dejen ud, og udstik cirkler med et glas eller en rund udstikker (ca. 8 cm i diameter). Form et hul med fingrene.
  3. Kog kagerne gyldne i 2 cm varm olie i en gryde. Læg dem på køkkenrulle til afdrypning. Pas på, at olien ikke bliver for varm. Skulle du være så uheldig, at der går ild i olien, skal du lægge et låg over og slukke for varmen og emhætten. Sprøjt aldrig vand på brændende olie.
  4. Pynt de lune kager med glasur og evt. pistacienødder.